reklam

Flickr

  • Resmin tanımı Başlık-resim altyazısı
  • BOŞ BIRAK BURAYA YAZI YAZ
  • Google'dan kontakt lens kamera BURAYA YAZI YAZ

REKLAM VER BURAYA


Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Yapılışı

Yazar Ahmet Girgin 3 Nisan 2018 Salı 0 yorum
Malzemeleri
100 gr dana kıyması
Bir baş soğan
Bir adet orta boy yeşilbiber
İki adet orta boy domates veya bir buçuk yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Nane
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı un
Bir su bardağı arpa şehriye
Dört su bardağı su
Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Yapılışı
1Tencereye sıvı yağ konur. Küp şeklinde doğranan soğanlar tencereye ilave edilerek bir iki karışım yapılarak üzerine dana kıyma eklenir. Kıyma ve soğanlar birlikte kıymanın rengi değişinceye kadar kavrulur. İnce kıyılmış biberler tencerede kavrulan karışıma ilave edilir. Rendelenmiş veya robotta çekilmiş olan domatesler tencereye karıştırılır.

2Domateslerin kavrulmasına yakın tenceredeki karışıma un ilavesi yapılır. Baharat seçeneklerinden pul biber ve nane aromatik tat oluşturması için kavrulan karışıma marine edilir. Bir bardak şehriye tencereye dökülmesine müteakip dört bardak suyun tamamı şehriyelerin üzerine dökülür.

3Şehriyeler pişme kıvamına gelinceye 15 dakika kadar kaynatılır. İndirmeye yakın tuz ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan indirilerek servis edilir.

Hiç yorum yok: